VIDEO Produse cu termenul de valabilitate expirat şi fără acte de provenienţă, depistate la două secţii de patiserie din Chişinău

0
0

Oamenii legii au documentat activitatea ilicită a două secţii de producere ce aparţin unei întreprinderi specializate în producerea şi comercializarea produselor de patiserie din sectorul Ciocana. În rezultatul măsurilor speciale de investigaţii au fost depistate grave încălcări în activitatea întreprinderii.

În urma percheziţiilor, forţele de ordine au depistat 1.236 borcane cu vişine fără acte de provenienţă, fără marcarea producătorului şi cu termenul de valabilitate expirat, folosit în procesul de producere a produselor de patiserie, 700 kilograme de prune uscate cu termenul de valabilitate expirat în anul 2017, nouă cutii cu aditivi alimentari folosite în calitate de coloranţi la producerea cremelor alimentare, expirate în anul 2011 şi 2017.

De asemenea, au fost găsite 717 torte cu volumul de la 1 până la 4 kilograme, destinate pentru comercializarea în pieţile şi centrele comerciale din Chişinău, cu data producerii modificată.

Şapte cutii cu prăjituri cu termenul de valabilitate expirat, băuturi alcoolice folosite în procesul de producere fără acte de provenienţă şi certificate igienice, contabilizate în evidenţa contabilă a întreprinderii în baza documentelor contabile cu date eronate, acte contabile, facturi fiscale de achiziţie cu date false, mijloace băneşti necontabilizate.

Toate produsele depistate au fost interzise spre producere şi comercializare de către reprezentanţii ANSA şi poliţişti, ca fiind periculoase pentru consumatori.

În acest context, au fost iniţiate două cauze penale. Conform legislaţiei penale, factorii de decizie riscă amendă până la 250.000 lei sau închisoare până la cinci ani.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite