Pavel Filip, după eşuarea învestirii Guvernului Grosu: „Maia Sandu şi PAS au făcut tot posibilul ca ţara să rămână în continuare în haos” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip FOTO Sputnik.md
Pavel Filip FOTO Sputnik.md

Liderul PDM, deputatul Pavel Filip, a lansat un atac dur joi, 25 martie, la adresa preşedintelui Maia Sandu şi a liderului socialist, Igor Dodon, după ce Guvernul Grosu nu a fost învestit în funcţie din lipsă de cvorum în Parlament. Pavel Filip a afirmat că cei doi politicieni fac „un joc prostesc şi ipocrit” şi că din cauza lor nu se mai termină criza politică.

Pavel Filip a declarat, într-un briefing de presă, că Maia Sandu şi PAS nu au avut intenţii reale de a învesti Guvernul, sugerând că mai degrabă a avut loc o mimare a procesului.

Potrivit lui Filip, deşi vorbim despre valori europene, „un partid cu 15 deputaţi vrea să-şi asume de unul singur guvernarea”.

„Suntem ostaticii unui război prostesc şi inutil între doi politicieni. Unul care nu ştie să piardă şi altul care nu ştie să câştige. Unul care vorbeşte despre lumea paralelă şi altul care trăieşte într-o lume paralelă”, a spus Filip.

„Modul în care a fost propus acest Guvern este o declaraţie de război. În timp ce ţara arde, unii se joacă timp de 3 luni de-a „ba vrem votul, ba nu vrem voturl”. Rău e că au ars totul în jur (cei din PAS). Şi-au tras pe sfoară chiar şi partenerii (Platforma DA) şi au rămas singuri şi izolvaţi. Rău e că se încalcă Constituţia (...) E greu de spus care au fost adevăratele intenţii ale acestui exerciţiu de azi, dar se creează impresia că PAS şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămână în continuare în haos, să nu avem Guvern, să nu avem vaccin, să nu avem decizii şi soluţii pentru oameni. Să spunem clar: scopul lor e unul - vor să mai adune vreo zece deputaţi (la eventualele anticipate). Să ştiţi că ne vor costa scump aceste zece mandate. Costul îl vom calcula reieşind din statisticile despre COVID, a afirmat Filip.

„Costul acestei mişcări de astăzi - o nouă partidă între Maia Sandu şi Igor Dodon - îl vor resimţi cetăţenii, care trebuie să ştie că de azi sunt pe cont propriu, că ajutoare nu vor veni şi decizii nu vor mai fi, dar vom fi martorii la un răboi interminabil”, a spus Filip.

Republica Moldova rămâne în continuare fără Guvern. Candidatul desemnat de preşedintele Maia Sandu la funcţia de prim-ministru, Igor Grosu, a venit joi, 25 martie, în faţa deputaţilor pentru a prezenta echipa guvernamentală şi programul de guvernare al Guvernului. Şedinţa Parlamentului nici nu a început bine, că deputaţii din majoritatea parlamentară PSRM-ŞOR au părăsit sala plenului, iar preşedintele Legislativului a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite