Pavel Filip cere Ministerului Educaţiei să revină la decizia privind vacanţa pentru grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Pavel Filip a solicitat Ministerului Educaţiei să revină la regulamentul care prevede stabilirea unei vacanţe de vară pentru grădiniţe şi creşe. Prim-ministrul a menţionat, în cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului, că acest subiect trebuie discutat cu administraţiile locale şi cu părinţii pentru a găsi soluţii raţionale, transmite IPN.

„Rugămintea mea este ca, înainte de a pune punctul final, inspectorii să mai coboare din birouri şi să discute cu autorităţile locale, cu părinţii, astfel încât să  ajungem la un numitor comun”, a spus Pavel Filip.

Decizia Ministerului Educaţiei de a stabili vacanţă de vară pentru grădiniţe şi creşe, pe o perioadă de până la 40 de zile, a stârnit nemulţumirea mai multor părinţi care au spus că nu au în grija cui să lase copiii pentru că niciun angajator nu le va oferi concediu atât de mare.

Şeful executivului a atenţionat Ministerul Educaţiei în legătură cu desincronizarea vacanţelor de toamnă şi de primăvară a elevilor claselor a I - IV-a cu cele ale elevilor claselor a V- XII-a şi a solicitat revizuirea calendarului vacanţelor pentru următorul an de învăţământ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite