Partidul Liberal ar putea trece în opoziţie. Ce spune Mihai Ghimpu despre Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu neagă că PD ar controla instituţiile statului. FOTO Alexandru Tarlev
Mihai Ghimpu neagă că PD ar controla instituţiile statului. FOTO Alexandru Tarlev

Partidul Liberal va trece în opoziţie dacă situaţia din ţară nu se va îmbunătăţi, anunţă preşedintele partidului, Mihai Ghimpu. Acesta infirmă că PD ar deţine controlul absolut asupra instituţiilor statului şi este convins că actuala guvernare va aduce rezultate.

„Nu este adevărat că PDM şi în special Plahotniuc controlează totul în această ţară. Pe mine nu mă controlează nimeni, nici pe miniştrii PL. Nu mai este chiar aşa de simplu. Presa scrie ca să facă senzaţii. Pentru mine Vlad Plahotniuc este vicepreşedintele Partidului Democrat şi coleg de alianţă. Atât”, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii „Puterea a patra „ de la postul de televiziune „N4”, transmite IPN.

Totodată, preşedintele PL s-a arătat optimist că situaţia în ţară se va îmbunătăţi.”Ne vom întâlni la toamnă şi vom vedea. Partidul Liberal nu va fi folosit ca lucrurile să se înrăutăţească. Dacă situaţia nu se va îmbunătăţi, la toamnă ne retragem în opoziţie. Şi Partidul Democrat se va retrage de la putere şi veţi avea anticipate. Este clar că nu vor fi pensii de trei mii de lei până în toamnă, dar o bună parte din reformele promise vor fi implementate”, a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu a declarat în cadrul emisiunii că ar fi votat pentru orice candidatură la funcţia de premier, dar s-a abţinut în privinţa lui Ion Sturza din cauza unor candidaturi pentru funcţia de ministru. „Ne-a spus că va veni cu o echipă de tehnocraţi şi noi i-am promis că îl vom vota. Dar Sturza a inclus în lista sa de miniştri şi persoane care strigă în PMAN că Ghimpu este trădător şi aşa mai departe. Cum am putut să votez eu atunci pentru aşa un Guvern?”, a explicat Ghimpu.

Referindu-se la neînţelegerile din ultimul timp cu ex-preşedintele României, Traian Băsescu, Ghimpu a declarat că interesul acestuia pentru Republica Moldova constă doar în acumularea voturilor pentru alegerile viitoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite