Omul de afaceri Ilan Shor şi-a cumpărat o bancă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Shor vrea să deschidă benzinării în câteva vămi
Ilan Shor vrea să deschidă benzinării în câteva vămi

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Unibank convocată ieri, a ales o nouă conducere şi a decis o creştere a capitalului social cu 250 de milioane de lei prin efectuarea unei emisii suplimentare închise de acţiuni ordinare nominative, anunţă agenţia Infotag.

Reuniunea nu a oferit ocazia de a afla cine este adevăratul proprietar al instituţiei. Totuşi proprietarii au ales o nouă componenţă a consiliului şi a comisiei de cenzori ai băncii.

Unibank, una dintre cele mai mici instituţii financiare din ţara noastră are, de la 17 august, acţionari noi. Toate acţiunile au fost tranzacţionate la Bursa de Valori a Moldovei, în 22 de pachete mai mici de cinci procente, pentru care s-au plătit circa 231 de milioane de lei, s-au circa 18,5 milioane de dolari.

Cine este adevăratul proprietar al instituţiei financiare nu a fost anunţat, dar în mediul bancar se vehiculează că ar fi vorba de Ilan Shor, un tânăr om de afaceri care are o companie de asigurări, o reţea de magazine duty-free, o echipă de fotbal şi afaceri imobiliare în Moldova etc.

Businessmanul susţine însă că acestea sunt doar nişte zvonuri.

Anterior Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM a declarat că este regretabil că "noii acţionari ai Unibank au intrat în posesia băncii prin uşa din spate".

O bancă din Moldova a fost vândută în patru secunde

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite