O femeie din Rezina a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru că a recrutat şi transportat opt fete în Dubai,  cu scopul de a practica prostituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel a găsit-o vinovată de proxenetism şi trafic de fiinţe umane, asta după ce intanţa inferioară a condamnat-o doar pentru primul cap de acuzare. Procurorii au stabilit că de pe urma activităţii sale ilegale, acuzata a obţinut peste 16.000 de dolari SUA.

Oamenii legii susţin că, în perioada anilor 2008-2010, inculpata, abuzând de poziţia şi situaţia de vulnerabilitate a victimelor, a recrutat şi transportat opt fete în oraşul Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu scopul de a practica prostituţia.

În vara anului trecut, femeia de 46 de ani a fost condamnată de Judecătoria Rezina doar pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, la o pedeapsă non-privativă de libertate. În sentinţă se menţiona că faptele ei nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de fiinţe umane. Procurorii au considerat sentinţa stabilită drept ilegală şi au contestat-o la Curtea de Apel Chişinău, se menţionează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite