Notar din Chişinău condamnat la 3 ani de puşcărie, cu suspendare, pentru că a facilitat o escrocherie imobiliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că fostul proprietar al imobilului vizat avea deja un contract de vânzare-cumpărare, notarul i-a legalizat vechiul act de proprietate, facilitându-i obţinerea unui împrumut de 60.000 de euro.

Un notar public din Chişinău a fost condamnat pentru abuz în serviciu, după ce în iulie 2008 i-a dat vânzătorului unui imobil un contract mai vechi în care acesta apare ca proprietar al locuinţei proaspăt vândute.

Cel care a vândut imobilul a prezentat acest contract vechi unui alt notar, pentru a-l autentifica în scopul obţinerii unui împrumut de 60.000 de euro. Notarul care a emis actul vechi, în pofida exsitenţei unui contract de vânzare-cumpărare pe imobil, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a practica activitatea notarială pe un termen de 5 ani.

Totodată, magistraţii de la Judecătoria Buiucani au dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani. Aceştia au mai hotărât şi incasarea de la notar a unui prejudiciu material de peste 114.000 de euro, un prejudiciu moral de 10.000 de lei şi cheltuielile de asistenţă juridică, de 5.000 de lei. 

Potrivit Procuraturii Generale, instanţa de judecată urmează să adopte o hotărâre şi în privinţa vânzătorului acelui imobil, învinuit de escrocherie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite