Nicolae Timofti nu se va prezenta la Comisia de anchetă în cazul Paciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu se va prezenta mâine la Comisia de anchetă în cazul Sorin Paciu. Şeful statului şi-a motivat decizia prin faptul că deputaţii nu au dreptul să-i adreseze întrebări.

Nicolae Timofti nu acceptă să fie audiat de Comisia de anchetă. Acest lucru însă nu înseamnă că oficialul subminează autoritatea Comisiei, se anunţă într-un comunicat emis de Preşedinţie.

„Comisia de anchetă n-a ţinut cont de prevederile legale care vizează atribuţiile şi îndatoririle şefului statului. În termenii articolelor 122 (Adresarea întrebărilor) şi 125 (Înaintarea şi examinarea interpelărilor) din Regulamentul Parlamentului, deputaţii nu pot formula întrebări la adresa preşedintelui Republicii Moldova. Într-un singur caz şeful statului poate da Parlamentului şi Curţii Constituţionale explicaţii, potrivit articolului 89 al Legii Supreme, care nu poate fi invocat în situaţia de faţă“, se arată în comunicat.

Totodată oficialul spune că aşteaptă ca toate instituţiile statului şi persoanele care au tangenţă directă sau indirectă cu cazul Pădurea Domnească să fie cercetate cu atenţie de Comisia de anchetă.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite