Natalia Gavriliţa, aşteptată la Berlin în legătură cu refugiaţii din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gavriliţa
Natalia Gavriliţa

Premierul moldovean Natalia Gavriliţa merge la Forul European al donatorilor în legătură cu fluxul de refugiaţi din Ucraina, care va avea loc la Berlin în data de 5 aprilie.

În ajun, şefa Guvernului moldovean va vorbi la Fundaţia Konrad-Adenauer despre efortul autorităţilor şi al societăţii pentru gestionarea situaţiei de criză. Evenimentul va începe la ora 20:30 (ora Chişinăului) şi va fi transmis live pe pagina web a instituţiei, www.kas.de .

Reacţia Republicii Moldova la exodul refugiaţilor din ţara vecină a trezit admiraţia întregii lumi. Cu doar 2,6 milioane de locuitori, Republica Moldova a primit într-un timp foarte scurt sute de mii de refugiaţi, cel mai mult pe cap de locuitor din Europa. În circumstanţe de force major, autorităţile au gestionat reuşit transportarea, cazarea, alimentarea şi, în genere, îndestularea cu toate cele necesare a oamenilor scăpaţi de urgia războiului. Atât mărturiile refugiaţilor, cât şi aprecierile date de forurile internaţionale de specialitate, arată că moldovenii au făcut faţă provocării, care încă nu a luat sfârşit.

Conferinţa internaţională a donatorilor Moldovei la Berlin este organizată de România, Germania şi Franţa, cu sprijinul Fundaţiei Conrad Adenauer.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite