Moratoriul asupra celor trei bănci aflate sub administraţie specială ar putea fi extins până la nouă luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat modificări la Legea instituţiilor financiare, prin care propune ca moratoriul stabilit de BNM asupra celor trei bănci aflate sub administrare specială să fie extins până la nouă luni, transmite IPN.

Potrivit viceguvernatorului BNM, Ion Sturzu, în procesul de aplicare a administrării speciale sunt necesare efectuarea unor analize complexe, cu atragerea firmelor de audit. Şi numai după aceasta, se va proceda la aplicarea măsurilor de îmbunătăţire a situaţiei.

Banca Naţională a Moldovei a instituit regim de administrare specială la Banca de Economii la finele lunii noiembrie anul trecut. Mai apoi, sub administrare specială au ajuns Banca Socială şi Unibank, cu care Banca de Economii ar fi efectuat tranzacţii dubioase. FMI şi BM  au recomandat autorităţilor ţării să fortificate capacităţile BNM în soluţionarea crizele bancare, inclusiv prin promovarea modificărilor şi completărilor în legislaţie. Recomandările au fost făcute pe parcursul misiunii de evaluare din lunile februarie-mai 2014.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite