Moldovenii pot verifica online dacă n-au interdicţii de acces în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 200.000 de moldoveni se află în Rusia pentru o perioadă mai mare de un an Foto: Adevărul
Peste 200.000 de moldoveni se află în Rusia pentru o perioadă mai mare de un an Foto: Adevărul

Pe pagina web a Serviciului Federal de Migraţie din Rusia poţi verifica valabilitatea invitaţiei, a permisului de muncă, licenţa de angajare şi motivul de restricţionare a acesului pe teritoriul acestui stat.

Moldovenii care vor să plece la muncă în Rusia îşi pot verifica veridicitatea invitaţiei, a permisului de muncă, a licenţei de angajare, precum şi motivul pentru care le este restricţionată intrarea pe teritoriul acestei ţări, direct de pe Internet. Astfel, Serviciul Federal de Migraţie (SMF) a lansat recent o platformă informatică prin care e facilitată verificarea statutului imigraţional al solicitantului, pe services.fms.gov.ru.

Fiecare moldovean care doreşte să vadă dacă mai poate lucra în Rusia trebuie să introducă în ariile dedicate de pe această pagină web numele, prenumele, patronimicul, genul, data naşterii, cetăţenia, tipul actului de identitate, numărul actului de identitate, valabilitatea actului, ţara unde i-a fost eliberat actul.

Guvernul a lansat un mecanism special prin care vehiculele care se întorc din Rusia în Moldova să aibă locuri disponibile pentru cetăţenii cărora le este interzis accesul în ţara de destinaţie. 

Potrivit celui mai recent studiu efectuat de Centrul de analize şi investigaţii sociologice, politologice şi psihologice CIVIS, în cadrul proiectului NEXUS Moldova, 206.000 de cetăţeni moldoveni s-ar afla în Federaţia Rusă pentru o perioadă mai mare de 12 luni şi în jur de 88.000 de cetăţeni pleacă în fiecare sezon. Datele referitoare la numărul moldovenilor care au avut restricţii de intrate în Rusia sunt în prezent colectate de autorităţile de la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite