Moldova va primi ajutor extern pentru prevenirea şi tratamentul tuberculozei şi HIV/SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Fondul Global pentru combaterea HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei va oferi Republicii Moldova o nouă tranşă de ajutor pentru prevenirea şi tratamentul acestor boli. Decretul cu privire la promulgarea legii pentru ratificarea Acordului-cadru dintre Republica Moldova şi Fondul Global a fost publicat în Monitorul Oficial, vineri, 11 august, transmite IPN.

Grantul, a cărui valoare nu este stabilită încă, va fi îndreptat spre procurarea medicamentelor, care sunt foarte scumpe, a spus recent viceministrul sănătăţii, Aliona Serbulenco, care a mai precizat că noua tranşă ar urma să constituie şapte milioane de euro.

Şeful serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Cristina Stratulat, a declarat pentru IPN că anterior, în cadrul acordului,  Moldova a primit 15 milioane de euro. Au fost trimise spre analiză, Fondului Global, toate acţiunile realizate până acum şi dacă acestea vor corespunde cerinţelor, va fi oferit un răspuns cu privire la alocarea noii tranşe.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite