Moldova intenţionează să semneze un acord cu ţările AELS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a plecat pentru o vizită de trei zile în Elveția și Liechtenstein.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Premierul moldovean Dorin Recean a plecat într-o vizită de trei zile în Elveția și Liechtenstein, în cadrul căreia va semna un acord de liber schimb cu țările Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS), a anunțat duminică șeful serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă.

Prim-ministrul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în Confederația Elvețiană în perioada 25 - 26 iunie și Principatul Liechtenstein în perioada 26 - 28 iunie. Marți, premierul Dorin Recean și viceprim-ministrul Dmitri Alaiba vor participa la semnarea un acord de liber schimb cu țările AELS”, a scris Vodă pe canalul de Telegram al Cabinetului de Miniștri.

În noiembrie 2017, Moldova a semnat o declarație comună privind cooperarea cu țările membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb, iar după șase luni s-a decis începerea negocierilor pentru aderarea republicii la această asociație. Potrivit lui Vodă, la Vaduz, Recean are programate discuții cu premierul Liechtensteinului Daniel Risch, iar la Zurich va discuta cu reprezentanții Google Corporation problemele extinderii cooperării cu autoritățile și mediul de afaceri din Moldova.

Asociația AELS a fost înființată în 1960 la inițiativa Marii Britanii. Acum include Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția. Anterior, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a cerut partenerilor europeni să-și deschidă piețele pentru mărfurile moldovenești. În discursul său, ea a menționat că republica se confruntă cu probleme la exportul mărfurilor sale către piețele tradiționale ale țărilor CSI din cauza conflictului din Ucraina. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite