Ministrul Transporturilor cere companiilor angajate în construcţia drumurilor să finalizeze lucrările la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a cerut antreprenorilor care efectuează lucrări de reabilitare a drumurilor să se mobilizeze şi să finalizeze lucrările până la data limită indicată în contract. În caz contrar, ministrul avertizează că ar putea rezilia acordul încheiat cu cele trei companii prestatoare de servicii.

La data de 4 februarie Iurie Chirinciuc a avut o întâlnire de lucru cu antreprenorii SC Pa&Co International SRL (România), Euro-Asian Construction Corporation „EVRASCON” JSC (Azerbaidjan) şi OHL ZS a.s. (Republica Cehă). Ministrul i-a avertizat pe reprezentanţii companiilor menţionate că nerespectarea prevederilor contractuale de executare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor implică costuri mari pentru cetăţenii Republicii Moldova şi va avea drept consecinţă iniţierea procedurii de reziliere a contractelor.

„Nu vom tolera întârzieri şi abateri de la termenii prevăzuţi în contract. Trebuie să vă mobilizaţi forţele şi personalul la maximum pentru ca să recuperaţi timpul pierdut. Pe oameni nu-i interesează scuze şi justificări, ei aşteaptă de la noi drumuri de calitate europeană în termenii stipulaţi în contracte”, a accentuat Chirinciuc, se arată într-un comunicat al ministerului.

Tot el a adăugat că informaţiile de ultima oră despre organizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor oferă motive serioase ce pun la îndoială capacitatea managerială a firmelor constructoare.

Antreprenorii celor trei companii au dat asigurări consemnate în protocoalele şedinţei, că vor mobiliza managerii şi muncitorii pentru a relua lucrările de reabilitare a drumurilor începând cu martie 2016, menţionând că vor implica resurse şi echipamente tehnice  suplimentare pentru a finaliza lucrările în conformitate cu prevederile contractelor.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite