Ministerul Transporturilor va insista ca impozitul rutier sa vină în bugetul central, dar nu în bugetele locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumuri stricate. FOTO: Adevarul
Drumuri stricate. FOTO: Adevarul

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va insista ca proprietarii de automobile să achite în continuare impozitele în Fondul rutier, dar nu în bugetele locale, după cum prevede proiectul noii politici bugetar-fiscale.

„Vor să schimbe destinaţia impozitelor. Ştiu că 80 la sută din aceste impozite vor ajunge în primăriile Chişinău şi Bălţi. Restul primăriilor nu vor putea să acumuleze mijloace suficiente nici pentru reparaţia unui kilometru de drum. Este necesar ca banii pentru construcţia şi reparaţia drumurilor să fie redistribuiţi proporţional, după necesităţi. Algoritmul de repartizare a resurselor din Fondul rutier prevede acest lucru”, a declarat ministrul-adjunct al Transporturilor Vitalie Rapcea, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN..

De altă părere este expertul de la „Expert-Grup”, Dumitru Budeanschi. „Prin această prevedere statul vrea să-şi rezolve problemele cu autorităţile locale. Este vorba despre descentralizare, Primăriile trebuie să dispună de bugete, ca să poată construi şi repara drumuri în localităţi. Totodată, cred că mai trebuie de lucrat la această prevedere”, a declarat expertul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite