Ministrul de Externe al Ucrainei, vizită la Chișinău. Cu cine a avut întrevederi Kuleba

0
Publicat:

La Chișinău, ministrul de Externe al Ucrainei s-a întâlnit cu președinta, dar și cu premierul Republicii Moldova. În timpul întrevederilor, oficialii din cele două state au abordat mai multe subiecte, inclusiv susținerea reciprocă privind realizarea reformelor în contextul aderării la UE. 

La Chișinău, Dmitro Kuleba s-a întâlnit cu Maia Sandu și Dorin Recean. SURSA: Presedinte.md
La Chișinău, Dmitro Kuleba s-a întâlnit cu Maia Sandu și Dorin Recean. SURSA: Presedinte.md

Potrivit reprezentanților Administrației Prezidențiale de la Chișinău, Maia Sandu și Dmitro Kuleba au discutat despre provocările de securitate din regiune și despre situația din Ucraina, țară aflată de peste un an în război. Iar președinta Republicii Moldova a reiterat suportul statului său pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. 

,,Președinta Maia Sandu a menționat că țara noastră susține planul de pace al Ucrainei și că pledează pentru crearea unui Tribunal Internațional care să investigheze și să pedepsească atrocitățile agresiunii ruse”, scrie în comunicatul de presă al instituției.    

De asemenea, președinta Sandu și ministrul Kuleba au discutat și despre modalitățile de susținere reciprocă în realizarea reformelor care să accelereze procesul de aderare la Uniunea Europeană.   

Despre aspirațiile europene ale Republicii Moldovei și ale Ucrainei s-a vorbit și în timpul întâlnirii dintre ministrul de Externe de la Kiev Dmitro Kuleba și premierul de la Chișinău Dorin Recean. 

,,Ambele țări împărtășesc angajamentul față de integrarea europeană. În timp ce încercăm să avansăm pe această cale, noi suntem recunoscători că Moldova este protejată de scutul eroilor ucraineni”, a scris Dorin Recean pe pagina sa de pe Twitter.com. 

image

Atât Republica Moldova, cât și Ucraina sunt candidate la aderarea la Uniunea Europeană, statut pe care l-au obținut în vara anului 2022, în urma acordului din partea statelor membre ale UE. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite