Ministrul de Externe al Moldovei Natalia Gherman se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov, la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gherman, ministrul de Externe al Republicii Moldova, şi Serghei Lavrov, şeful diplimaţiei ruse. FOTO: kremlin.ru
Natalia Gherman, ministrul de Externe al Republicii Moldova, şi Serghei Lavrov, şeful diplimaţiei ruse. FOTO: kremlin.ru

Vicepremierul Natalia Gherman, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, va merge pe 4 aprilie la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Într-o conferinţă de presă la Chişinău, Natalia Gherman a spus că în problema transnistreană autorităţile Republicii Moldova pledează pentru continuarea dialogului de pe poziţii bine cunoscute.


„Mesajul pe care  îl voi transmite omologului rus în privind integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova va fi acelaşi pe care îl articulăm la Washington, Bruxelles etc. Nu există diferenţă de abordare. Poziţia este principială, este susţinută de aliaţii şi partenerii internaţionali.

Natalia Gherman a mai spus că, în urma întrevederii lui Serghei Lavrov cu  secretarul de stat american, John Kerry, ministrul rus s-a pronunţat în favoarea menţinerii actualului format de soluţionare a conflictul transnistrean, 5+2, şi în favoarea menţinerii ideii de a oferi regiunii transnistrene un statut în componenţa Republicii Moldova.

Sursa: IPN

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite