Natalia Gherman merge la Moscova să pregătească vizita premierului Iurie Leancă în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gherman şi Serghei Lavrov
Natalia Gherman şi Serghei Lavrov

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, va merge pe 4 aprilie la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Oficialul va discuta şi despre vizita premierului Iurie Leancă la Moscova, de la sfârşitul lunii mai, care va avea o întâlnire cu premierul rus Dmitri Medvedev.

Într-o emisiune la postul TV 7, vicepremierul a spus că Republica Moldova şi Rusia au multe probleme de discutat şi rezolvat şi că nu există subiecte tabu. Natalia Gherman va prezenta Acordul de Asociere şi de creare a Zonei de Liber Schimb cu UE, la solicitarea ruşilor. Prevederile acordului au fost traduse în limba rusă şi pot fi deja discutate la o întâlnire bilaterală, relevă IPN.

De asemenea, vor fi discutate şi subiecte din domeniul migraţional, astfel încât la întrevederea dintre Iurie Leancă şi Dmitri Medvedev să fie semnat un acord bilateral în domeniul gestionării proceselor migraţionale.

Totodată, va fi pregătită vizita ministrului rus de Externe Serghei Lavrov la Chişinău, la sfârşitul lunii aprilie. „Noi avem nevoie acum de acest dialog. Trebuie să abordăm acum toate subiectele dificile, pentru soluţionarea lor”, a menţionat ministrul.

Referindu-se la situaţia din regiunea transnistreană, Natalia Gherman a spus că Republica Moldova nu trebuie să se aştepte la pericole iminente de ordin militar în această regiune. Vicepremierul a precizat că la Chişinău există un grup format din miniştri şi conducători ai forţelor de ordine care se întrunesc zilnic.

Ministrul a mai anunţat că vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, va pleca la Moscova. Această vizită va fi precedată de venirea viceministrului rus de Externe, Grigori Karasin, la Chişinău, pe 2 aprilie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite