Ministrul Anatol Şalaru: "Wizz Air şi Blue Air nu sunt interesate să aterizeze pe Aeroportul Chişinău"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion Blue Air
Avion Blue Air

Potrivit şefului de la Transporturi, cele două companii low cost au declarat că nu sunt interesate să vină la Chişinău, deoarece aici taxele aeroportuare sunt exagerate.

„Ministerul Economiei, în a cărui gestiune se află aeroportul, trebuie să rezolve această problemă. Eu îi înţeleg şi pe ei, că au nevoie de bani pentru a dezvolta aerogara, dar trebuie să găsim o soluţie", mai adaugă oficialul.

Atât reprezentanţii Aeroportului Chişinău, cât şi ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, au declarat că nu vor să comenteze deocamdată declaraţiile lui Şalaru.

În ciuda acestor impedimente, Anatol Şalaru speră că în cel mai scurt timp să existe concurenţă pe aeroporturile de la noi, să avem sevicii de calitate, preţuri mai mici şi un flux mai mare de pasageri. „Guvernul şi ministerul crează condiţii necesare, ele nu pot aduce însă cu forţa companii străine. Acum ar fi bine ca şi Aeroportul Chişinău să-şi ajusteze tarifele astfel încât şi operatorii low cost să poată pătrunde la noi", declară Şalaru.

De astăzi, Republica Moldova intră în spaţiul aerian comun cu UE. Pot ateriza companiile low cost

Compania Air Moldova va fi transformată, până la sfârşitul anului, în societate pe acţiuni

Blue Air România va prelua pasagerii a cinci curse de la Chişinău

O altă soluţie e ca să fie construit, la Chişinău sau în altă parte, un terminal special pentru operatorii low cost. De asemenea, ca variantă de compromis, poate fi şi preluarea călătorilor de la Chişinău de companiile ce operează în România, aşa cum a început să facă Blue Air. „Ieri am finalizat negocierile în cazul a cinci rute. Pasagerii urmează să fie duşi la Bucureşti şi de acolo să călătorească mai departe cu Blue Air", a explicat Şalaru.

Astăzi, la Luxemburg, premierul Vlad Filat a semnat acordul ce prevede liberalizarea pieţiei avia, ceea ce înseamnă că orice companie din UE poate zbura fără restricţii în Moldova şi invers - orice operator de la noi poate pleca spre Europa.

Zboruri ieftine şi sigure în Uniunea Europeană. Află ce schimbări va aduce Moldovei Acordul privind spaţiul aerian comun cu UE

Undă verde spre cerul european. Vezi când se vor ieftini biletele de avion în Republica Moldova

Avioanele sovietice pleacă, piloţii rămân

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite