Mihai Godea nu va vota pentru Guvernul lui Iurie Leancă şi-l sfătuie pe premierul desemnat să renunţe la această cârdăşie politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Godea refuză să voteze pentru noul guvern FOTO Adevărul
Godea refuză să voteze pentru noul guvern FOTO Adevărul

Mihai Godea, liderul Partidului Acţiunea Democratică, a anunţat acum câteva clipe că nu-şi va da votul pentru Guvernul Leancă, dar nici pentru un nou preşedinte al Parlamentului.

„Nu ştim cum se numeşte nouă alianţă şi nici cine va face parte din noul Guvern. Negocierile nu au fost transparente. Deputaţii care urmează să voteze  pentur noul executiv nu au văzut lista sau programul de guvernare. Au reuşit să compromită ideea integrării europene. Este un guvern negociat pe ascuns, cu un program copiat pe sub masă după cel din 2009. Moldova nu are nevoie de un guvern marionetă, condus de o turmă de deputaţi“, a declarat Godea.

Totodată, Godea a specificat că cetăţenii Republicii Moldova nu trebuie să permită ca cei aflaţi la putere să-i şantajeze. „S-a terminat cu susţinerile condiţionate”, a menţionat Godea, care l-a sfătuit pe Iurie Leancă să renunţe la această cârdăşie politică. „Unii vor împărţi milioanele, iar el îşi va murdări numele“, o opinat deputatul neafiliat.

Premierul desemnat Iurie Leancă va cere azi votul Parlamentului pentru noul cabinet şi programul de guvernare. La şedinţă va ţine un discurs şi şeful statului. PLDM, PD şi liberalii reformatori au continuat negocierile până aseară târziu, fără a da detalii

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite