Medvedev a decorat soldații care au luptat în Osetia de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Rusiei i-a decorat pe militarii brigăzii cu destinație specială, care au luptat în conflictul armat din Georgia. La trei ani de la război, Dmitri Mevedev a înmânat unității Ordinul Jukov, distincție care se oferă pentru participarea în operațiuni militare mari.

Brigada cu destinație specială nr. 10 a Ministerului rus al Apărării a participat la „operațiunea de constrângere la pace a Georgiei". În această unitate și-a făcut serviciul și Raușan Abdulin, un tânăr de 20 de ani care și-a pierdut viața pe câmpul de luptă.

„Astăzi se împlinesc trei ani de la atacul armatei georgiene asupra Osetiei de Sud, în rezultatul căruia au fost uciși sute de oameni, iar alte câteva mii au fost în pericol de moarte", a declarat liderul de la Kremlin, citat de publicația Lifenews.

„În calea agresorului s-au ridicat pacificatorii ruși, printre care au fost tovarășii voștri. În acelele zile dramatice, ei și-au îndeplinit cu onoare datoria, o parte chiar cu prețul propriei vieți", a adăugat președintele.


Comandantul suprem a mulțumit ostașilor, menționând că brigada nr. 10 este elita armatei ruse. 76 de soldați au fost decorați cu medalii pentru „curaj și eroism manifestat la apărarea Osetiei de Sud", iar Raușan Abdulin a primit post-mortem titlul de Erou al Rusiei.

Conflictul armat dintre Georgia, pe de-o parte, şi Abhazia, Osetia de Sud și Federația Rusă pe cealaltă parte, a început în august 2008 ca urmare a unei operaţiuni militare lansate de către forţele georgiene contra regimului separatist oset, în cursul căreia au fost ucişi 12 militari ruşi.

Pe 8 august, Rusia a trimis forţe în sprijinul osetilor, iar pe 26 august 2008 preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat că Guvernul de la Moscova recunoaşte oficial independenţa celor două regiuni separatiste georgiene, Osetia de Sud şi Abhazia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite