Marian Lupu: Cabinetul Sturza este sortit eşecului. Timofti trebuie să-şi asume responsabilitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Lupu a declarat că Nicolae Timofti şi Valeriu Streleţ au discutat acum o lună candidatura lui Ion Sturza în secret, iar preşedintele a căzut de acord să o înainteze. PD consideră candidatura lui Ion Sturza una de eşec şi îi sugerează lui Nicolae Timofti să-şi asume responsabilitatea pentru criza politică ce urmează.

Nicolae Timofti a semnat decretul privind nominalizarea lui Ion Sturza în funcţia de prim-ministru, în lipsa unei majorităţi parlamentare formate.

„Ion Sturza este un candidat fără şanse. Acest candidat este un eşec. Preşedintele şi candidatul sunt perfect conştienţi de lucrurile pe care le-am spus”, a declarat Lupu.

Potrivit liderului democraţilor, această candidatură Timofti a discutat-o acum o lună cu liderul PLDM Valeriu Streleţ pe ascuns. Lupu a afirmat că Timofti ar fi relatat acest lucru în cadrul consultărilor cu partidele politice de luni, 21 decembrie. „Timofti ne-a spus astăzi că acum o lună l-a invitat pe Valeriu Streleţ şi s-a consultat cu acesta privind candidatura lui Ion Sturza”, a declarat Lupu.  

„L-am întrebat pe Timofti de ce nu au fost consultate şi alte partide, însă preşedintele nu a oferit răspuns la această întrebare”, s-a plâns democratul.

Astfel, PD a anunţat că nu va lua în considerare această candidatură a PLDM şi că nu va avea vreo întâlnire cu acest candidat. „Rămânem optimişti vom avea un guvern proeuropean până pe 29 ianuarie”, a conchis Lupu. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite