Maia Sandu: Deseori se speculează pe subiectul unirii cu România, iar asta duce la dezbinarea societăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Maia Sandu a declarat, pentru presa rusă, că Republica Moldova şi România au multe în comun, precum „o istorie comună, cultură, legături strânse de rudenie” etc, însă politicenii speculează pe subiectul unirii cu România, fapt ce ar duce la divizarea societăţii, în opinia prim-ministrei.

Maia Sandu spune că dezbaterile la nesfârşit pe subiecte geopolitice la fel dezbină societatea şi că asemenea discuţii sunt folosite de către politicieni în interesele proprii, pentru a se îmbogăţi.

Premierul a subliniat că integrarea în UE este calea cu cele mai multe persepctive de dezvoltare pentru Republica Moldova şi că temelia politicii externe moldoveneşti o reprezintă Acordul de Asociere cu UE.

Şefa Cabinetului de miniştri a mai adăugat că  propierea Moldovei de UE „nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia, deoarece acolo nu există componenta strategico-militară”.

„Mai mult decât atât, aceasta (apropierea de UE) deschide noi persepctive, când ţara noastră poate deveni un câmp de negocieri, precum s-a întâmplat în luna iunie” (când Rusia, SUA şi UE ar fi ajuns la un acord privind înlăturarea lui Vlad Plahotniuc de la putere). 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite