Maia Sandu a numit-o pe Cristina Gherasimov în funcţia de consilier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Gherasimov, noul consilier al preşedintelui Maia Sandu
Cristina Gherasimov, noul consilier al preşedintelui Maia Sandu

Cristina Gherasimov a fost numită consilier al preşedintelui Maia Sandu, în domeniul politicii externe. Un decret în acest sens a fost semnat de şefa statului. Cristina Gherasimov este cercetător la Centrul Robert Bosch pentru Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Asia Centrală la Consiliul german pentru relaţii externe, transmite IPN.

Anterior, a lucrat la Transparency International Defense and Security şi la Chatham House în cadrul Programului Rusia şi Eurasia. Expertiza sa include tranziţii democratice şi consolidarea instituţiilor în Europa Centrală şi de Est şi în statele post-comuniste, integrarea europeană, buna guvernare, statul de drept, politica anticorupţie. Noua consilieră este doctor în ştiinţe politice la Universitatea Rutgers, New Jersey.

Din Cabinetul preşedintelui mai fac parte alţi şapte consilieri. Este vorba despre Olesea Stamate – consilier în domeniul justiţiei, Veaceslav Negruţa – consilier în domeniul economic, Ala Nemerenco – consilier în domeniul sănătăţii, Liliana Nicolaescu-Onofrei – consilier în domeniul educaţiei şi cercetării, Angela Braşoveanu Erizanu – consilier în domeniul culturii, Sergiu Tofilat – consilier în domeniul energetic şi Elena Druţă – consilier pentru relaţiile cu diaspora.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite