Mai mulţi şefi din cadrul IP Străşeni, suspendaţi după cazul omorului fetei de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO protv.md
FOTO protv.md

Inspectoratul General al Poliţiei anunţă că a fost iniţiată o anchetă de serviciu în legătură cu învinuirile aduse poliţiştilor din Străşeni în cazul omorului fetei de 14 ani. De asemenea, a fost dispusă suspendarea din funcţie a şefului IP Străşeni, şefului Secţiei ordine publică, şefului Serviciului poliţiei criminale şi ofiţerului de sector.

Într-un comunicat de presă, IGP menţionează că în cadrul anchetei urmează să se stabilească dacă poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Străşeni şi-au îndeplinit obligaţiunile de serviciu prompt şi imediat.

Amintim că o adolescentă de 14 ani a fost găsită fără suflare miercuri, 30 noiembrie, într-o construcţie nefinisată din oraşul Străşeni. Mama fetei le-a spus oamenilor legii că fata nu s-a mai întors acasă de vineri. În prezent doi dintre suspecţi se află în arest. Un alt suspect identificat încă nu a fost reţinut, iar cel de-al patrulea nu poate fi cercetat penal pe motiv că are doar 13 ani. 

   

Procurorul raionului Străşeni, Alexandru Raţă, a declarat că cei patru minori sunt din anturajul fetei. Totul ar fi pornit de la o ceartă dintre adolescentă şi unul dintre suspecţi. Băiatul ar fi lovit fata, iar pentru ca aceasta să nu-l denunţe a omorât-o împreună cu ceilalţi trei băieţi. Conform rezultatelor expertizei, tânăra a murit din cauza loviturilor violente.


Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite