Candu, nemulţumit de boicotul opoziţiei parlamentare: Voi solicita tăierea de salarii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce fracţiunile parlamentare a PCRM, PSRM şi PLDM au părăsit şedinţa Legislativului de vineri, 2 decembrie, pentru că audierea premierului Filip, privind cazurile cu alimentele alterate care au ajuns în grădiniţile din Chişinău nu a fost susţinută de majoritatea deputaţilor, speaker-ul Andrian Candu a declarat că va solicita Biroului Permanent sancţiuni pentru deputaţii care au părăsit şedinţa şi au provocat lipsă de cvorum.

Candu afirmă că audierile despre aprovizionarea instituţiilor de învăţământ din Chişinău cu produse alimentare expirate presupuneau discuţii cu conducerea Guvernului, instituţii implicate ca Agenţia Naţională pentru Securitatea Alimentară, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi CNA.

„Cu regret, unii deputaţi şi în special opoziţia parlamentară ca de obicei consideră că spectacolul şi show-ul politic e mai important, decât aceste subiecte pentru societate şi au boicotat şedinţa”, a subliniat preşedintele Parlamentului.

În acest context, speaker-ul a menţionat că va cere sancţiuni pentru deputaţii care au părăsit sala de şedinţe.

„Voi solicita săptămâna viitoare Biroului Permanent să examineze posibilitatea introducerii unor măsuri disciplinare, inclusiv tăierea din salarii celor care astăzi au boicotat şedinţa plenului”, a conchis Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite