Liderii partidelor proeuropene, optimişti după negocieri. „Se munceşte foarte mult”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii celor trei partide proeuropene s-au arătat mulţumiţi de evoluţia discuţiilor purtate. Mihai Ghimpu a declarat că negocierile „merg bine”, iar Marian Lupu a spus că până la sfârşitul săptămânii se vor încheia sarcinile de bază din programul negocierilor.

„Sunt sigur că dacă ne mişcăm precum am făcut-o până acum, săptămâna asta încheiem sarcinile de bază. Vrem un Guvern pus pe treabă, situaţia nu este deloc uşoară”, a declarat Marian Lupu.

Mihai Ghimpu a spus că negocierile decurg bine, însă partajarea funcţiilor încă nu a fost decisă. „Legat de partajare nu avem niciun rezultat. Râmâne să vedem cine va fi numit prim-ministru. Reieşind din votul cetăţenilor vom repartiza ministerele. Despre procuror urmează să mai discutăm. Vom contacta partenerii europeni”, a menţionat liberalul. 

Despre reţinerile rudelor preşedintelui PLDM, Vlad Filat, preşedintele PL a specificat că legea e lege pentru toţi. „Nu vreau să mă trageţi în barca aceasta. Legea e lege pentru toţi şi trebuie să funcţioneze”, a spus el. 

Liderul PLDM, Vlad Filat a declarat că se munceşte foarte mult şi că se ia în consideraţie posibilitatea de a aduce experţi străini pentru a gestiona lupta cu corupţie din Republica Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite