Vlad Filat este sigur de nevinovăţia rudelor sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PLDM, Vlad Filat s-a arătat convins de faptul că rudele sale reţinute în procesul anchetărilor privind creditele frauduloase de la BEM îşi vor demonstra nevinovăţia. Acesta a mai dat de înţeles că percheziţionarea firmelor care aparţin membrilor familiei sale reprezintă o coincidenţă prea mare şi că de fapt ar putea fi vorba despre nişte presiuni.

„Eu nu cred în coincidenţe. Rudele mele îşi vor demonstra nevinovăţia. Sper să avem o justiţie care să facă dreptate. Lumea crede că eu voi fi emotiv. Prioritatea nr. 1 este formarea majorităţii parlamentare, niciun fel de presiuni nu mă vor face să îmi schimb atitudinea”, a declarat Vlad Filat.

Referitor la negocieri, liderul liberal-democrat a spus că se munceşte foarte mult şi că se ia în considerare posibilitatea de a aduce experţi străini pentru a gestiona lupta cu corupţia din Republica Moldova. „Muncim, vă rog să ne credeţi că muncim mult.  Vom avea comunicare cu partenerii noştri europeni să vedem ce acţiuni putem întreprinde în vederea reformei justiţiei. Nu excludem posibilitatea de a invita experţi străini în lupta cu corupţia. Trebuie să ne mişcăm, repede şi profesionist”, a spus Filat.

Amintim că noi persoane au fost reţinute în procesul anchetărilor privind creditele frauduloase de la Banca de Economii. Este vorba despre câteva rude ale liderului PLDM, Vlad Filat.

Într-un comunicat emis de CNA se arată că procurorii de la Chişinău au găsit în timpul percheziţiilor de ieri documente secrete din dosarul BEM chiar acasă la persoanele anchetate.

Ion Rusu, cumnatul şi naşul lui Vlad Filat din a doua căsătorie, Vladimir Rusu, fiul lui Ion Rusu şi nepotul lui Vlad Filat, Tatiana Roşioru, director financiar al companiei ”Caravita”, si Igor Cijov, administrator ”Caravita” au fost reţinuţi într-o schemă de credite frauduloase de la BEM, la descoperirea căreia procurorii anticorupţie au fost asistaţi de anchetatori din mai multe ţări, inclusiv de la FBI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite