Liderele Ligii 1 din fotbalul românesc vor juca amicale în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul Galați, FC Timișoara, FC Vaslui și Steaua București vor completa pauza din campionatul românesc de fotbal, urmând să joace amicale cu echipe din Divizia Națională, acestea constituind etape de pregătire pentru meciurile oficiale ulterioare.

În legătură cu disputarea meciurilor ordinare din cadrul preliminariilor Campionatului European - 2012, care vor avea loc la finele acestei luni, în majoritatea turneelor naţionale de pe bătrânul continent vor interveni pauze competiţionale care vor perturba uşor programul cluburilor.

Pentru a nu devia de la ritmul normal al pregătirilor, mai multe cluburi din Moldova au contactat liderii campionatului românesc, provocându-le la meciuri de verificare.

Primul amical parafat încă la începutul anului a fost cel dintre campioana de toamnă Dacia Chişinău şi galonata echipă din Ghencea - Steaua Bucureşti. Meciul, care va avea loc pe stadionul Zimbru, în după amiaza zilei de 26 martie, a generat un interes sporit în rândul suporterilor. În tribune este aşteptată numeroasa galerie a „lupilor galbeni", dar şi sute de suporteri ai echipei din România.

Exact peste o zi, pe aceeaşi arenă show-ul fotbalistic va continua cu un alt meci istoric. La scurt timp după ce Dacia s-a înţeles cu echipa finanţatorului Gigi Becali, Zimbru Chişinău a decis să nu rămână în urmă şi a parafat, la rândul său, o altă partidă de verificare. Pentru prima dată în Moldova va juca gruparea FC Timişoara, formaţie clasată actualmente pe locul doi în România. Antrenaţi de Dusan Uhrin, bănăţenii vor juca cu una din cele mai iubite echipe din Moldova, Zimbru Chişinău, partida urmând să aibă loc în nocturnă, începând cu orele 18.00. Partida promite să fie extrem de disputantă, ambele protagoniste fiind pe val în campionatele naţionale ale statelor pe care le reprezintă, având drept obiectiv accederea în cupele europene intercluburi.

LIDERUL LIGII 1 VA JUCA LA GHIDIGHICI

Deoarece în componenţele selecţionatelor angrenate în meciuri oficiale nu au fost convocaţi prea mulţi jucători din Divizia Naţională, exemplul cluburilor din Capitală de a juca amicale în weekend-ul următor a fost preluat şi de echipe din provincie.

Astfel, campioana de toamnă din România, Oţelul Galaţi va evolua pe stadionul sătesc din Ghidighici, în compania echipei locale Rapid, locul şapte în clasamentul Diviziei Naţionale. Potrivit site-ului oficial al formaţiei „feroviarilor", meciul cu Oţelul se va disputa la 25 martie, începând cu 16.00.

Şi revelaţia actualei ediţii de campionat, Milsami Orhei a decis să nu „şomeze" la sfârşitul acestei săptămâni. FC Vaslui se va alătura, din câte se pare, contingentului de echipe româneşti, care vor susţine partide amicale în dreapta Prutului, anunţă sportlocal.ro.

Este de remarcat că vasluienii revin pentru a doua oară la Chişinău în ultimele luni, după ce în octombrie 2010 au învins, într-un alt amical (3-0, cu Dacia Chişinău). Tot atunci, Milsami Orhei a jucat şi ea un amical în deplasare cu Unirea Urziceni. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru vicecampiona României, după un gol marcat de Florentin Matei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite