Licitaţiile publice iniţiate de mai multe subdiviziuni municipale vor avea loc la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţiile publice iniţiate de mai multe subdiviziuni municipale vor avea loc la Primăria Capitalei. Acestea vor fi transmise online şi vor avea loc în prezenţa presei. Măsura vine să prevină situaţiile de nemulţumire, conflict sau acuzaţii. Potrivit primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, o dispoziţie în acest sens urmează să fie semnată în scurt timp, transmite IPN.

Edilul a declarat, la o conferinţă de presă, că sunt vizate Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Direcţia generală sănătate, dar şi întreprinderea SA „Apă-Canal Chişinău”. Potrivit primarului, este vorba despre licitaţii care presupun finanţe mai multe sau care trezesc mai mult interes.

Dorin Chirtoacă a mai spus că un motiv ca acestea să se desfăşoare în acest mod este şi situaţia de la DGETS, atestată în perioada lunilor decembrie-ianuarie. Deşi s-a discutat foarte mult despre asigurarea instituţiilor de învăţământ cu produse alimentare, atunci când s-au făcut licitaţii pentru a doua jumătate a anului de studii, iar s-au atestat cazuri de diferenţă de preţuri la aceleaşi produse livrate în diferite sectoare. Primarul a mai spus că, în a doua jumătate a anului, licitaţiile privind achiziţia alimentelor vor fi făcute centralizat, pentru toate cele cinci sectoare concomitent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite