La trei ani de la crima odioasă de la Durleşti, procurorii susţin că asasinul şi-a luat o pauză

0
0

După trei ani în care oamenii legii au reţinut zeci de persoane în cazul dublului omor de la Durleşti, anunţând de mai multe ori că ancheta este aproape de final, rudele celor doi tineri, Ilie Racu şi Olga Câşlaru, sunt dezamăgite. „Nu mai vreau să cred nimic şi nici nu mai ştiu ce să zic“, ne-a spus Lucia Racu, mama lui Ilie.

La rândul lor, procurorii recunosc că în ultimul timp nu au mai înaintat învinuirea nimănui în cadrul acestui dosar. „De trei ani, muncim în acelaşi regim. Se lucrează foarte mult şi de fiecare dată raportăm şefilor despre acţiunile noastre. Din păcate, nu ne putem lăuda cu rezultate. Oricum, nu cedăm“, susţine procurorul Denis Rotaru. Potrivit lui, în aceşti ani nu s-au mai înregistrat crime asemănătoare care ar fi putut furniza detalii noi. „Prin urmare, putem spune că e o pauză în activitatea asasinului. Totuşi, pericolul există atât timp cât criminalul e la libertate. Din practică, pot să afirm că infracţiunile cu motiv nedeterminat sunt cel mai greu de descoperit. E greu să înţelegi cui puteau încurca cei doi tineri“, adaugă procurorul.

În aceşti trei ani, oamenii legii au reţinut mai mulţi bărbaţi, pe unii i-au acuzat de dublul omor de la Durleşti, iar pe alţii de dublul asasinat de pe traseul Chişinău-Ialoveni din septembrie 2010, deşi periodic procurorii afirmau că omorurile au fost comise de un criminal în serie.

După luni de arest, rând pe rând, suspecţii au fost eliberaţi. „Adevărul“ a scris anterior despre cazul lui Vladimir Fiodoruc, reţinut încă în mai 2011, în Turcia, fiind adus în ţară peste un an şi câteva luni. Între timp şi fratele său, Eugen, s-a aflat după gratii, la Psihiatrie. Ambii au fost învinuiţi de asasinarea celor doi amanţi, găsiţi fără suflare într-o maşină pe traseul Chişinău-Ialoveni, iar apoi scoşi de sub urmărirea penală.

Avocatul lui Eugen Fiodoruc susţine că de luni bune încearcă să obţină acces la dosar. „Am depus mai multe cereri la Procuratură, dar aşa şi nu am reuşit să văd documentele. Eugen Fiodoruc are tot dreptul să ceară în instanţă daune morale şi materiale pentru toate ilegalităţile comise în raport cu el“, afirmă Veaceslav Ţurcan.

Părinţii tinerilor au apelat şi la ajutorul clarvăzătorilor, protagonişti ai unui show TV din Rusia, dar previziunile lor nu s-au adeverit. La câteva luni de la tragedie, aceştia afirmau că asasinul urmă să mai comită o crimă în august sau septembrie 2011, după care va fi prins. 

Crime care ne-au zguduit

La începutul lunii aprilie 2011, Olga Câşlaru (15 ani) şi iubitul ei, Ilie Racu (18 ani), ambii elevi la Liceul „Hyperion“ din Durleşti, au fost găsiţi morţi: fata cu o împuşcătură în ceafă, iar tânărul, cu un glonţ în cap şi celălalt în torace. Corpul fetei, dezbrăcată pe jumătate, a fost găsit în maşină. Cel al băiatului era băgat în portbagajul BMW-ului care-i aparţinea. Asta după ce în septembrie 2010, în apropierea şoselei Chişinău-Ialoveni, au fost descoperite cadavrele a unui bărbat de 31 de ani şi a unei tinere de 20 de ani, împuşcaţi cu o armă de vânătoare. În scurt timp după asasinarea celor doi tineri de la Durleşti, a apărut şi al treilea caz. În mai 2011, un poliţist de sector de la Ialoveni, care se afla împreună cu o tânără în maşină, parcată pe un câmp, a fost împuşcat, dar a scăpat cu viaţă.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri