Întreaga componenţă a Guvernului Streleţ va raporta în faţa Parlamentului. Când va fi convocată şedinţa plenară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreaga componenţă a Guvernului Streleţ a fost chemată să raporteze în faţa Parlamentului despre subiectele de actualitate din ţară. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat, astăzi, după şedinţa Biroului permanent, când va avea loc prima şedinţă plenară a Legislativului.

„În primul rând, am decis că va fi invitat premierul şi componenţa întreagă a Guvernului pentru a raporta despre situaţia social-economică în ţară”, a anunţat Andrian Candu după şedinţa Biroului permanent a Parlamentului.

Deputaţii au decis ca prima şedinţă plenară a Legislativului din sesiunea toamnă-iarnă va avea loc joia viitoare, pe data de 15 octombrie. Până atunci, şefii mai multor instituţii au la dispoziţie timp să se pregătească pentru a raporta Parlamentului despre subiectele de actualitate.

Astfel, potrivit lui Candu, în şedinţa plenară se va mai discuta despre domeniul financiar-bancar, inclusiv despre lichidarea celor trei bănci furate. În acest sens, vor fi invitate în plen şefii instituţiilor din domeniu. „Totodată, domeniul energetic va fi un alt punct al dezbaterilor. În ultimul timp au fost multe discuţii, uneori speculative în privinţa sistemului energetic. Există o opinie a instituţiilor internaţionale, a FMI în privinţa tarifelor, o decizie suspendată a ANRE, există subiecte legate de contractele de distribuţie, proiecte în desfăşurare ce ţine de interconectarea sistemului energetic moldovenesc la cel al României. Sunt multe subiecte care trebuie dezbătute. Voi insista ca toate instituţiile să vină cu informaţii depline”, a afirmat spicherul.

De asemenea, preşedintele Parlamentului s-a arătat deranjat de unele afirmaţii făcute de membrul Comisiei Electorale Centrale Ştefan Urâtu, potrivit căruia ultimele alegeri parlamentare şi locale ar fi fost falsificate. „S-au făcut multe speculaţii ce ţine de electorală, despre rezultatele alegerilor locale şi parlamentare”, a spus Candu, precizând că în plen vor fi chemaţi şi şefii CEC. 

„Le oferim acetor insituţii o pauză de o săptămână, ca să falăm adevărul la mai multe subiecte”, a conchis Andrian Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite