Nouă interdicție de intrare în Rep. Moldova pentru un artist rus: „Suspectat pe motive politice”

0
Publicat:

Interpretului rus Irakli, căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova la sfârșitul anului trecut, pentru că urma să cânte la un concert organizat de oligarhul fugar, Ilan Șor, i-a fost aplicată pentru a doua oară interdicția.

Artistului i-a fost aplicată pentru a doua oară interdicția de intrare în Rep. Moldova. FOTO: Arhivă
Artistului i-a fost aplicată pentru a doua oară interdicția de intrare în Rep. Moldova. FOTO: Arhivă

Întrebată despre interdicția de intrare în cazul artistului rus, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) a declarat că acestuia i-a fost aplicată decizia, în ultimele 24 de ore fiind și alte 21 de persoane într-o situație similară. 

,,Nu au fost întrunite condițiile de intrare în R.Moldova. Menționăm că în ultimele 24 de ore, pentru 22 de persoane s-a refuzat intrarea în țara noastră”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IGPF, Raisa Novițchi.

Ce spune Irakli

Interpretul rus a comentat decizia autorităților de la Chișinău, afirmând că o va ataca în instanță. 

,,Iarăși, angajații Poliției de Frontieră nu m-au lăsat să intru. Sunt suspectat pe motive politice. Este a doua când organizatorii mi-au promis că totul va fi bine. Muzica nu trebuie să fie politizată ca și sportul. Nu aveam de gând nici prima, nici a doua oară să cânt cu îndemnul de a vota pentru vreun partid politic. M-am consultat cu avocații mei și voi ataca decizia în instanță. Am dreptul să mă văd cu fanii mei”, a menționat acesta în timpul unei înregistrării video publicată pe internet. 

Și în luna decembrie a anului trecut, artistului din Rusia, Irakli, i-a fost refuzată intrarea în țară vecină din motiv că nu ,,a întrunit condițiile de intrare în Republica Moldova”. 

Atunci, interpretul de origine georgiană intenționa să participe alături de artista din România, Antonia, la concerte organizate de fugarul penal, Ilan Șor, care se ascunde de justiția din Republica Moldova în Israel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite