Institutul Cultural Român va organiza la Chişinău expoziţii şi concerte, de Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fluturat steaguri tricolore de Ziua Naţională

Săptămâna aceasta, Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" de la Chişinău va organiza o serie de evenimente dedicate Zilei Naţionale a României. Expoziţiile, concertele şi lansările de carte vor avea loc în diferite colţuri ale ţării.

Primul din seria de evenimente este expoziţia inaugurată astăzi, „Alexie Mateevici - Odă limbii române”, dedicată celor 125 de ani de la naşterea poetului şi cuprinde date complexe formate din manuscrise, fotografii şi poezii. Expoziţia se va afla cu ocazia sărbătorii la Muzeul Naţional de Istorie.

În continuare, pe 27 noiembrie, ICR inaugurează la Cahul expoziţia "Sufletul satului românesc" realizată de artiştii fotografi orădeni Dancoglu Constantin şi Petrila Gheorghe, surprinde în imagini momente, chipuri şi tradiţii specifice satului românesc.

În aceeaşi zi, la Soroca, se va deschide expoziţia de fotografie şi poezie „Nichita Stănescu - 80 de ani de la naştere”, care a mai fost prezentată în Capitală şi la Bălţi.

Joi, la Sala cu Orgă ne aşteaptă un concert simfonic susţinut de violonista Laura Buruiană şi de Orchestra Naţională de Cameră condusă de Cristian Florea. Publicul va putea audia un concert pentru orchestră de coarde de Ion Dumitrescu, piesa de concert "Flori de câmp" de Ulpiu Vlad şi un concert pentru violoncel şi orchestră de Edward Elgar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite