Incendiul care a curmat viaţa a şase persoane s-a produs de la o lumânare aprinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul din satul Trinca. FOTO: dse.md
Incendiul din satul Trinca. FOTO: dse.md

Incendiul din satul Trinca, raionul Edineţ, s-a produs din cauza unei lumânări rămase de la masa de pomenire a soţului uneia dintre victime care a decedat trei ani în urmă. Ministerul Afacerilor Interne a creat o echipă de criză în cazul incendiului din Trinca şi a stabilit că rudele vor primi ajutor financiar pentru a acoperi cheltuielile funerare.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat după şedinţa extraordinară a Guvernului că în satul Trinca, raionul Edineţ, unde în urma unui incendiu au decedat şase persoane (două femei şi patru copii), a fost trimisă o echipă de psihologi şi medici pentru a oferi asistenţă rudelor persoanelor decedate.

Când pompierii au ajuns la faţa locuilui s-a stabilit că arde o casă de 100 de metri pătraţi. După stingerea focului au fost depistate 6 cadavre carbonizate”, a declarat Alexandru Jizdan.

Acum, în satul Trinca se află Mihai Harabagiu, şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

În urma expertizei preliminare s-a stabilit că sursa incendiului a fost una deschisă, cel mai probabil fiind vorba despre o lumânare care a fost lăsată aprinsă peste noapte. Jizdan a precizat că familia a organizat o masă de pomenire cu o zi înainte în memoria soţului uneia dintre victime care a decedat trei ani în urmă, iar în casă au rămas lumânări aprinse.

„În casă erau şase persoane. În vecinătate locuiesc părinţii, tata şi mama. Una dintre femeile care a decedat este asistent social care a participat la Campania de informare a populaţiei privind protecţia împotriva incendiilor. Parinţii au primit înrijiri medicale şi psihologice”, a mai declarat ministrul de Interne.

În cadrul şedinţei Guvernului s-a stabilit că autorităţile vor identifica mijloace financiare pentru ajutorarea familiei. Deocamdată, administraţia locală şi consătenii donează bani pentru serviciile funerare.

„La întoarcerea lui Mihai Harabagiu, vom evalua incă o dată care sunt factorii de risc pentru incendii. Sunt persoane mai vulnerabile,. Vom realize campanii de informare cu spoturi publicitare pentru prevenirea unor asemenea incendii”, a menţionat Jizdan. 

Ministrul a menţionat că începând cu luna noiembrie au fost inspectate circa 139.000 de locuinţe şi s-a discutat cu circa 90.000 de persoane. Totodată, 46% din incendii au loc în urma fumatului, atunci când  fumătorii adorm cu tigara aprinsă.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis condoleanţele familiei decedate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite