Încă un om de afaceri, reţinut în dosarul creditelor neperformante de la BEM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca de Economii a rămas fără licenţă din cauza furtului miliardului şi a creditelor neperformante FOTO: Adevărul
Banca de Economii a rămas fără licenţă din cauza furtului miliardului şi a creditelor neperformante FOTO: Adevărul

După ce doi proprietari de companii petroliere au ajuns după gratii, un alt om de afaceri a fost reţinut de către Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) fiind acuzat că a obţinut în mod fraudulos credite în sumă de 80 milioane de lei de la Banca de Economii (BEM).

Potrivit unui comunicat al CNA, omul de afaceri care ar fi contractat ilegal două credite de la BEM în valoare de 80 milioane de lei este reţinut pentru 72 de ore.

Pe numele acestuia a fost deschisă o cauză penală, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă sub formă de  amendă de până la 60 000 de lei sau  închisoare de la 3 la 8 ani.

Acum câteva zile, alţi doi oameni de afaceri au fost reţinuţi în dosarele ce vizează delapidările de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Este vorba despre directorii companiilor Valiexchimp şi Fuel, care sunt învinuţi de contractarea unor credite în valoare totală de peste jumătate de miliard de lei (80 de milioane de lei şi 465 de milioane de lei). Instanţa de judecată a eliberat mandat de arestare pe numele şefului Valiexchimp pe un termen de 30 de zile, iar pe numele celuilalt urmează să se expună la expirarea celor 72 de ore de reţinere.

Reprezentanţii CNA mai anunţă că Judecătoria Buiucani a emis, ieri, un mandat de arestare şi pe numele omului de afaceri Ivan Tomailî care, de asemenea, este cercetat penal în dosarele fraudelor de la cele trei bănci. În prezent, acesta a fost anunţat în căutare de către organele de drept.  

Potrivit CNA, 18 dosare penale ce vizează obţinerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială şi Unibank au fost transmise în instanţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite