Încă un concurs anulat? Maia Sandu vrea să fie reevaluată lista de candidaţi la funcţia de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Maia Sandu a solicitat Comisiei de preselectare a candidaţilor la funcţia de procuror general, care deja a ales patru candidaţi, „să verifice de urgenţă informaţia publicată în presă şi să examineze oportunitatea reevaluării acestei liste în contextul apariţiei unor informaţii noi despre integritatea unui candidat din lista preselectată”.

„Avem obligaţia morală în faţa cetăţenilor să promovăm la concurs persoane asupra cărora nu planează suspiciuni de corupţie. Înţeleg că această comisie a acţionat independent şi respect independenţa comisiei, dar presupun că informaţia pe care au primit-o membrii comisiei de la instituţiile abilitate, privind integritatea unor candidaţi, putea fi incompletă”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că marţi, 29 octombrie, Comisia de preselectare a candidaţilor la funcţia de procuror general a ales patru candidaţi, din 20 care s-au înscris în concurs. Această listă urma să fie trimisă Consiliului Superior al Procurorilor care va trebui să aleagă un singur candidat, pe care îl va propune preşedintelui ţării spre numire în funcţie.

Comisia a decis, prin consens, înaintarea către Consiliul Superior al Procurorilor lista următorilor candidaţi: Crîşmaru Oleg; Gribincea Vladislav; Soltan Veaceslav; Stoianoglo Alexandr.

Amintim că noua guvernare a mai anulat anterior un concurs, când Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunităţi a selectat, pe 24 iulie, câştigătorii pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională din partea Legislativului, însă rezultatul a fost anulat, fiind numiţi în funcţii alţi doi judecători, fără concurs, Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite