Încă doi poliţişti vor fi judecaţi pentru tortură în timpul evenimentelor din aprilie 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti au fost deferiţi Justiţiei, fiind învinuiţi că în timpul violenţelor din aprilie 2009 au maltratat un tânăr, bănuit de sustragerea mai multor bunuri din sediul Parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit procurorilor, cei doi oameni ai legii, unul angajat al Comisariatul de Poliţie din sectorul Ciocana şi celălalt de la Buiucani, au bătut tânărul în sediul Comisariatului de la Buiucani pentru a-l determina să-şi recunoască vina. 

Victima s-a adresat cu o plângere la Procuratură, urmărirea penală pe acest caz fiind începută de Procuratura militară Chişinău abia în iunie 2010.

După evenimentele din aprilie 2009, au fost înregistrate şi examinate 108 sesizări. În 31 de cazuri procurorii s-au autosesizat.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, din numărul total al plângerilor, investigaţii au fost iniţiate în 71 de cazuri. 28 de dosare în privinţa a 45 de poliţişti au fost finalizate şi expediate în instanţă. În restul cazurilor, urmărirea penală fie a fost încetată, fie a fost suspendată pe motiv că nu a fost posibil de stabilit identitatea persoanelor care au acţionat ilegal, fiind cu cagule pe cap.

Până acum au fost condamnaţi 14 poliţişti şi achitaţi alţi 20. Unul a fost tras la răspundere contravenţională.   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite