În Republica Moldova a fost lansată campania „Copiii LGBT în şcoala ta'“

0
Publicat:

În Republica Moldova a fost lansată marţi campania "Copiii LGBT în şcoala ta", prezentată ca fiind una de ''conştientizare privind drepturile copiilor LGBT+" din această ţară, relatează Unimedia.info, conform Agerpres.

Igor Dodon a acuzat guvernarea preşedintei Maia Sandu FOTO Shutterstock
Igor Dodon a acuzat guvernarea preşedintei Maia Sandu FOTO Shutterstock

Autoarea campaniei, Tatiana Corcebaş-Onica, susţine că aceasta ''le dă curaj profesorilor, profesoarelor şi altor persoane adulte din comunitatea şcolară să conştientizeze că stereotipurile şi prejudecăţile faţă de copiii LGBT îi afectează pe toţi copiii''.

Campania face parte dintr-un program de ''instruire privind combaterea prejudecăţilor prin instrumente audiovizuale 'Combating hate can be fun'", desfăşurat de Centrul de Informaţii GENDERDOC-M cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în Republica Moldova.

Tatiana Corcebaş-Onica este ''specialistă în comunicare şi relaţii publice la Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului'', ea având ''peste 15 ani de experienţă în jurnalism, peste trei ani de experienţă în comunicare, PR şi campanii/activism online în domeniul drepturilor copilului/omului''.

Fostul premier Ion Chicu şi-a manifestat indignarea faţă de această iniţiativă. "Oamenii nu mai reuşesc să facă faţă facturilor şi nevoilor cotidiene, dar guvernarea are alte preocupări urgente - să promoveze LGBT în şcoli", a scris Chicu pe pagina sa de Facebook, potrivit Unimedia.info.

La rândul său, fostul preşedinte socialist Igor Dodon a acuzat guvernarea preşedintei Maia Sandu că ''distruge pas cu pas credinţa, familia, economia. Această conducere distruge Ţara!". În calitate de părinte, Dodon declară că "va exprima o poziţie împărtăşită de majoritatea părinţilor din Moldova pe cazul dat, sunt categoric împotriva propagandei homosexualităţii şi a desfrâului în şcoli, băgată insistent de actuala conducere anti-naţională şi anti-creştină", consemnează sursa citată.

Autorităţile din regiunea autonomă Găgăuzia au anunţat că nu vor permite desfăşurarea unei asemenea campanii în instituţiile de învăţământ din această regiune.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite