Ilan Şor: Şeful interimar al CSM, Dorel Musteaţă, la indicaţia Maiei Sandu, face presiuni asupra judecătorilor în cazul Marinei Tauber

0
0
Ilan Şor
Ilan Şor

Şeful interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă, face presiuni asupra judecătorilor care examinează cererea CEC de excludere a Marinei Tauber din alegeri şi îi ameninţă pe judecători cu intentarea unor dosare penale pe numele lor, la indicaţia Maiei Sandu. Acuzaţiile grave aparţin liderului Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, şi au fost făcute, cu puţin timp în urmă, în faţa mulţimii adunate la Judecătoria din Bălţi.

„În aceste momente, judecătorul corupt al Maiei Sandu, Dorel Musteaţă, coordonează deciziile care trebuie să fie luate astăzi de judecători. Îi ameninţă pe magistraţi, îi sperie cu dosare penale. Prieteni, oamenii buni s-au transformat foarte repede în oameni răi. Tot ce se întâmplă acum nu poate fi numit altfel decât dictatură. De aceea, astăzi trebuie să luptă pentru libertatea şi drepturile oamenilor de a alege pe cei pe care doresc ei, nu pe cei pe care îi vrea Maia Sandu. Vă îndemn pe toţi, la ora 17:00, să ne protejăm libertatea”, a declarat Ilan Şor. 

Şor a mai menţionat că, după decizia abuzivă a Comisiei Electorale Centrale, puterea de la Chişinău, în frunte cu Maia Sandu, a transformat Republica Moldova într-un stat totalitar.

„Puterea vrea să fure dreptul oamenilor de a-şi alege singuri primarul pe care îl vor. Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute înseamnă totalitarism. Noi condamnăm vehement acest act. Suntem obligaţi să mergem până la capăt pentru a apăra drepturile şi voturile oamenilor. Timp de câteva luni, această guvernare a distrus economia, a sărăcit oamenii şi a majorat preţurile. Maia Sandu nu este stăpâna acestei ţări, nu ea decide în locul oamenilor”, a mai spus Ilan Şor. 

Amintim că expertul politic Dionis Cenuşa a criticat decizia Comisiei Electorale Centrale de a propune excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din Bălţi.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova consideră ilegală decizia Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălţi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale noi din Bălţi. PSRM „constată cu îngrijorare faptul că regimul Maiei Sandu păşeşte activ pe calea capturării statului după modelul regimului odios al lui Vladimir Plahotniuc.”

Ex-premierul Ion Chicu a condamnat decizia Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălţi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale noi din Bălţi. Fostul prim-ministru e de părere că în spatele hotărârii CEC stă preşedintele Maia Sandu.

Comisia Electorală Centrală a votat, miercuri seara, pentru excluderea candidatul Partidului ŞOR pentru funcţia de primar de Bălţi, Marina Tauber, din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie, după ce în primul tur a învins categoric, cu aproape 50%.

CEC a constatat nereguli în finanţarea campaniei electorale a candidatului Partidului Şor. Comisia a constatat utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de cel puţin 34.260 de lei.

Potrivit CEC, prin adunarea acestei sume, a cheltuielilor nedeclarate de 34.260 lei, la cheltuielile deja contabilizate şi prezentate la CEC, rezultă o sumă de cel puţin 9.514 delei care depăşeşte plafonul mijloacelor financiare ce pot fi utilizate pentru circumscripţia electorală municipală Bălţi. 

În acest sens, CEC a transmis actele necesare către Judecătoria Bălţi în vederea anulării înregistrării Marinei Tauber în alegerile locale. Instanţa are ultimul cuvânt de spus în această problemă.

Marina Tauber a declarat că membrii CEC, în frunte cu Pavel Postica, „s-au vândut”. Tauber nu recunoaşte decizia CEC şi susţine că este vorba despre o comandă politică.

„A fost un spectacol ieftin. Trebuie să vă fie ruşine”, a adăugat Tauber.

Amintim că miercuri, 1 decembrie, candidata Partidului Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, a declarat că guvernarea vrea să o elimine cu orice preţ din cursa electorală.

Precizăm că Marina Tauber a câştigat detaşat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie din Bălţi, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalţi concurenţi electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorişin

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite