Igor Munteanu: Suntem foarte aproape de formarea unui nou guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO moldnova.eu
FOTO moldnova.eu

„Noi suntem foarte aproape de formarea unui nou guvern, în ciuda dificultăţilor şi în ciuda unor presiuni fără egal pentru ca să reţină la guvernare un preşedinte infractor şi un guvern care funcţionează nu după principiul responsabilităţii faţă de interesul public, dar după principiul loialităţii de partid şi al încălcării în continuare a prevederilor constituţionale”.

Declaraţia aparţine vicepreşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Igor Munteanu. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, parlamentarul a spus că o moţiune de cenzură este pregătită deja de câteva săptămâni şi ea va fi depusă atunci când va exista siguranţa că sunt toate voturile necesare, transmite IPN.

„Suntem aproape de acea matematică parlamentară care trebuie să conjuge numărul necesar de voturi pentru ca să se întâmple această minune, pentru că guvernele se schimbă nu pentru că cineva le iubeşte, ci pentru ca să îndeplinească nişte probleme existenţiale sau vitale pentru populaţie, exact s-a creat furtuna în care guvernul trebuie să fie schimbat şi trebuie să vină o altă echipă”, a notat vicepreşedintele Platformei DA.

Igor Munteanu a menţionat că actualul guvern este principalul responsabil pentru situaţia dramatică în care s-a pomenit Republica Moldova. Potrivit lui, executivul de la Chişinău este un recordman calificat pe plan internaţional şi european la rata de cazuri epidemice şi de infecţii raportat la numărul de populaţie. „Opinia şi poziţia noastră este că acest Guvern Chicu este incapabil să redreseze situaţia, lunile următoare. Dacă va fi lăsat la manete, la butoane, nu doar situaţia sanitar-epidemiologică va fi deteriorată, vom ajunge în situaţia în care toată populaţia va fi infectată de acest COVID, fără soluţii de salvare. Noi nu vom mai avea medici în următoarele luni care să stea de gardă şi să însănătoşească populaţia”, susţine deputatul.

Potrivit lui Igor Munteanu, moţiunea de cenzură va fi depusă atunci când va exista siguranţa că sunt toate voturile necesare, nu doar pentru demiterea guvernului, dar şi pentru instalarea unui guvern „care să aibă toate meritele pe care nu le are acest executiv”. „Noi nu insistăm ca miniştrii viitorului cabinet să fie doar de o culoare politică, ne interesează ca responsabilitatea să fie în primul rând alocată Platformei Demnitate şi Adevăr. Dar miniştrii să reprezinte personalităţi recunoscute în domeniile lor: sănătate, justiţie, economie, interne, să fie oameni în care populaţia să aibă încredere. Să aibă soluţiile de rigoare pentru ca să mobilizăm procese de luare a deciziilor rapid, eficient, în interesul public”, a menţionat parlamentarul.

Cât despre cine ar putea fi numit în funcţia de premier, Platforma Demnitate şi Adevăr a menţionat public trei nume. Este vorba despre liderul Platformei DA, Andrei Năstase, Igor Munteanu şi Alexandru Slusari, ambii vicepreşedinţi ai formaţiunii.

https://www.ipn.md/ro/suntem-foarte-aproape-de-formarea-unui-nou-guvern-deputat-7965_1074161.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite