Igor Dodon: Voi, Maia Sandu şi Andrei Năstase, i-aţi votat pe Filat şi Plahotniuc. A venit rândul să pierdeţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj
FOTO colaj

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat marţi, 15 noiembrie, că alegerile prezidenţiale au fost corecte. Totodată, socialistul cheamă contracandidaţii săi să recunoască scrutinul şi să înceteze cu agitarea spiritelor în societate.

„Atât CEC cât şi numărătoarea noastră paralelă a confirmat că noi am învins în acest scrutin prezidenţial. Alegerile au fost recunoscute deja către numeroşi observatori internaţionali”, a afirmat Dodon.

Referitor la protestul din 14 noiembrie, când apropae 1.000 de tineri au protestat şi au cerut alegeri repetate, nerecunoscând alegerile, liderul PSRM a subliniat: „Linistiţi-vă, alegerile au trecut, nu utilizaţi copiii în calitate de carne de tun. Voi credeţi că prin proteste o să hotărâţi ceva? Divizaţi şi mai tare societatea, acest lucru nu ne trebuie”.

De asemenea, noul preşedinte al Republicii Moldova afirmă că nu va duce o politică prorusă, aşa cum se vehiculează intens la Chişinău şi nu numai.

„Preşedintele ţării nu poate fi prorus sau proeuropean, preşedintele ţării va fi promoldav. Eu voi apăra interesele poporului moldovenesc. Nu a ruşilor, nu a europenilor, şi nu a românilor”, a subliniat socialistul.

Dodon a încercat să împace toată lumea, menţionând că „toate relaţiile cu UE se păstrează, am deja mesaje de felicitare din partea mai multor europeni, chiar m-au sunat ieri de la Bruxelles mai multe persoane importante”, asta deşi în campania electorală el pleda vehement pentru renunţarea la Acordul de Asociere UE-Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite