Igor Dodon, prima întrevedere cu Dmitri Kozak: Consider numirea lui în noua funcţie drept una importantă pentru Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon avut luni, 16 iulie, la Moscova, prima sa întrevedere de lucru în calitate de şef de stat cu Dmitri Kozak, vicepremierul Federaţiei Ruse şi reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova.

Cei doi oficiali au discutat „un spectru larg de probleme ce ţin de politică internă şi externă a Republicii Moldova, relaţiile comerciale externe între Moldova şi Rusia, dar şi reglementarea conflictului transnistrean”.

„Consider numirea domnului Kozak în această funcţie drept una importantă pentru Republica Moldova, dat fiind faptul că vicepremierul rus cunoaşte bine specificul ţării noastre şi a regiunii în întregime”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe vicepremierulDmitri Kozak reprezentantul său pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova. Kozak este arhitectul unui plan de federalizare a teritoriului moldovean respins în 2003 de preşedintele de la acea vreme, Vladimir Voronin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite