Igor Dodon: Belarus poate fi un exemplu pentru Republica Moldova. Acolo oamenii nu pleacă din ţară VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon va efectua în luna iulie a acestui an o vizită oficială la Minsk, unde se va întâlni cu Alexandr Lukaşenko. În acest context, şeful statului a subliniat că Belarus este un exemplu pentru Republica Moldova la capitolul dezvoltării economice a ţării.

„Belarus are exemplu foarte bune în ceea ce ţine de dezvoltarea economiei, dezvoltarea agriculturii. Eu cred că poate fi un exemplu pentru Republica Moldova. Acolo oamenii nu pleacă din ţară masiv ca la noi, acolo a fost păstrată agricultura, acolo oamenii sunt siguri în viitorul său. Primesc salarii, produsele se vând, se cumpără. De aceea, cred că vom aprofunda relaţiile şi vom veni şi cu unele experienţe bune pentru Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Acces direct” de la NTV-Moldova de joi, 20 aprilie.

Preşedintele ţării va întreprinde o vizită la Minsk, în perioada 13-14 iulie, unde se va întâlni cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukaşenko, la invitaţia acestuia.

Şeful statului a avut deja o întrevedere cu Lukaşenko, la Bişkek, la adunarea Înaltului Comitet Economic Euroasiatic. În cadrul evenimentului, preşedintele a avut întâlniri bilaterale cu liderii a cinci state membri a Uniunii Economice Euroasiatice, Rusia, Kazahstan, Armenia, Kârgâstan şi Belarus. 

De menţionat că Dodon nu a avut nicio întrevedere până acum cu preşedinţii statelor vecine, Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko. Asta deşi, anterior afirma că după vizita de la Bruxelles va urma una cu preşedintele Ucrainei sau României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite