Ideologul comuniştilor Mark Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat. Voronin: Aşa să procedeze toţi trădătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anterior foşti membri ai PCRM susţineau că, fără Mark Tkaciuk şi Vladimir Voronin, partidul ar fi „gol"
Anterior foşti membri ai PCRM susţineau că, fără Mark Tkaciuk şi Vladimir Voronin, partidul ar fi „gol"

Unul din liderii comuniştilor, Mark Tkaciuk a depus în această dimineaţă cererea de renunţare la mandatul de deputat.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Parlamentului Igor Corman, în debutul şedinţei în plen a Legislativului.

''Vă aduc la cunoştinţă că în dimineaţa acestei zile a parvenit o cerere în care sunt anunţat că începând cu ziua de azi, 23 mai, îşi depune mandatul de deputat domnul Mark Tkaciuk'', a declarat Corman.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a reacţionat imediat. "Aşi dori ca astfel să procedeze şi toţi acei tradători care au plecat din fracţiunea noastră. Acesta este un exemplu demn de urmat'', a declarat preşedintele PCRM.

Mark Tkaciuk nu este prezent la şedinţă şi nu şi-a motivat, deocamdată, în niciun fel decizia.

Plecarea lui Tkaciuk, considerat unul dintre ideologii PCRM, ar putea fi o lovitură foarte dură pentru comunişti. Potrivit unor surse, şi alţi deputaţi şi membri ai PCRM l-ar putea urma.

Din fracţiunea PCRM au plecat în ultimii ani mai mulţi deputaţi, printre care grupul Dodon, grupul Mişin, dar şi actualul democrat, Sergiu Sîrbu.

În consecinţă, în prezent, fracţiunea comunistă a ajuns la doar 33 de deputaţi, faţă de 42 cât au fost după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010.

Anterior, în presă a apărut informaţii despre faptul că ar exista disensiuni în cadrul PCRM, în special legate de poziţia faţă de eliminarea integrării europene din statutul şi programul partidului şi introducerea vectorului estic, de aderare la uniunea vamală euroasiatică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite