Ghimpu explică de ce anume acum a fost validat mandatul lui Năstase: „Crede că lumea îl va jeli şi-l va vota şi a doua oară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, consideră că decizia Curţii de Apel Chişinău, din 8 octombrie curent, de a valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase, câştigat în iunie 2018, a venit anume acum şi nu mai devreme pentru a manipula opinia publică şi a-i oferi mai multe şanse electorale candidatului Blocului ACUM la Primăria Chişinău, în alegerile din 20 octombrie.

„De ce abia azi, şi nu în iulie sau în august, Curtea de Apel a decis că Andrei Năstase este primar general al municipiului Chişinău? Răspuns: Dacă decizia era emisă înainte de începerea campaniei electorale, Năstase era obligat să-şi răsuflece mâinecile, să intre în Primărie şi să demonstreze că poate rezolva problemele, altfel alegătorii îl luau în furci”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Liberalul e de părere că alianţa între Blocul ACUM şi PSRM a diminuat semnificativ şansele lui Andrei Năstase în lupta electorală pentru Chişinău, iar decizia Curţii de Apel ar veni să repare această situaţie.

„Acesta-i răspunsul de ce abia azi a apărut decizia cu pricina. Şi astăzi când i-au mai rămas câteva zile de mandat, nimeni nu-i poate reproşa nimic, ba din contra: el crede că lumea îl va jeli şi-l va vota şi a doua oară în această funcţie! Degeaba, Andruşca, crezi aşa, trenul tău s-a dus şi acest lucru îl confirmă chiar decizia Curţii de Apel de azi, menită să manipuleze opinia publică, altfel era emisă mult mai devreme, căci pentru nimeni nu este un secret, că tandemul Plahotniuc-Dodon de ieri este Dodon-Năstase de azi!”, a afirmat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a dat de înţeles că decizia Curţii de Apel ar fi fost influenţată politic, pentru că dacă ar fi fost anunţată, de exemplu, în luna iulie, când în oraşul Chişinău încă exista mirosul neplăcut de la Staţia de epurare, aces fapt l-ar fi discreditat şi mai mult pe Năstase, în sensul în care nu ar fi găsit o soluţie la această problemă.

„Iată de ce cred, că Andruşca nu va accepta să conducă Capitala nici în aceste zile, care i-au rămas”, a mai spus Ghimpu.

Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău a casat hotărârea Judecătoriei Chişinău din 19 iulie 2018, prin care mandatul primarului ales, Andrei Năstase, a fost invalidat. Marţi, 8 octombrie, Curtea de Apel a pronunţat o nouă hotărâre prin care confirmă rezultatele alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chişinău din 20 mai (turul) I şi 3 iunie 2018 (turul II), transmite IPN.

Prin decizia Curţii de Apel din 8 octombrie, rezultă că Andrei Năstase va fi primarul Chişinăului până la sfârşitul lunii octombrie, când va fi ales şi validat un nou primar general, în alegerile ordinare din 20 octombrie.

Amintim că, pe 19 iunie 2018, Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău, pentru că Andrei Năstase ar fi încălcat legislaţia electorală atunci când, într-un Live făcut pe Facebook în ziua alegerilor, a îndemnat cetăţenii să iasă la vot, fapt calificat de instanţă ca îndemn de a vota candidatul Năstase, în timp ce legislaţia electorală interzice agitaţia în ziua alegerilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite