George Simion a intrat în greva foamei la vama Sculeni. „Voi rămâne atât timp cat e necesar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul organizaţiei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a intrat în greva foamei, protestul fiind acceptat de poliţia de frontieră.

George Simion menţionează că se află la vama Sculeni unde a şi fost anunţat despre interdicţia de a intra în Republica Moldova. Unionistul a afirmat că are alături mai mulţ prieteni şi că a intrat în greva foamei la care nu va renunţa până nu i se va permite accesul în Republica.  

„Am reuşit să dorm vreo trei ore. Trebuie găsită o formă de a dormi aici, am stat pe scaunele de la barul (magazinul) din vamă. Trebuie un sac de dormit. Mi-a fost acceptată greva foamei de către poliţiştii de frontieră. Voi rămâne atâta timp cat e necesar ca să se anuleze interdicţia si ca vocea noastră sa fie ascultată”, a scris liderul Acţiunea 2012.

Organizaţia unionistă Tinerii Modlovei a anunţat o acţiune de protest, care va avea loc astăzi, 6 februarie, la ora 15:00, la sediul Biroului de Migraţie şi Azil.

Menbţionăm că George Simion a fost anunţat vineri 5 februarie că i s-a aplicat pe 6 ianuarie indertidcţia privind accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Interne a precizat că decizia a rămas valabilă în urma unei decizii a Curţii de Apel din 30 noiembrie 2015. Unionistul a negat că ar fi ştiut despre o astfel de şedinţă de judecată şi a calificat acţiunile drept un abuz din partea autorităţilor de la Chişinău. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite