FOTO Unionistul George Simion, interzis din nou în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Simion, liderul organizaţiei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova.

Acesta a anunţat pe pagina sa de Facebook, după aproape o oră de reţinere în vamă, că interdicţia i-a fost pusă pe data de 6 ianuarie, iar poliţiştii de frontieră nu ar cunoaşte mai multe detalii.

„(...) nu am voie să intru în Republica Moldova. La ora 12:00 trebuia să fiu la Teleradio Moldova să înmânez premiile la concursul Ars Adolescentina”, a anunţat Simion.

interdictie George Simion
interdictie George Simion
interdictie George Simion

Fotografii: Facebook/George Simion

Potrivit documentelor înmânate în vamă, interdicţia lui Simion este argumentată prin faptul că în sistemele informaţionale naţionale acesta „este semnalat inadmisibil”.

Amintim că la mijlocul lunii mai în anul 2015, preşedintele Platformei unioniste „Acţiunea 2012”, George Simion, a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova, fiind expulzat din ţară. Simion a publicat atunci probele în baza cărora Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chişinău ar fi decis expulzarea acestuia. Printre acestea se numără mai multe fotografii în care George Simion apare la mai multe mitinguri paşnice care promovează unirea Republicii Moldova cu România. De asemenea, drept probe au fost prezentate secvenţe video cu apariţiile televizate ale acestuia, capturi de pe o reţea de socializare în care apare cu portavoce şi coordonează manifestaţii.

„Mi-am pierdut orice încredere în justiţia din Republica Moldova şi cred că doar doi factori pot să-mi facă dreptate. Unul - CEDO, la care mă voi adresa după ce termin toţi paşii din Republica Moldova şi doi - presiunea populară. Cred şi am speranţa că oamenii din Republica Moldova vor fi alături de cazul meu”, declara atunci George Simion.

Ulterior, în septembrie 2015, Curtea de Apel din Chişinău a considerat că nu există motive pentru ca liderul unionist George Simion să fie declarat persona non-grata. În sprijinul preşedintelui Acţiunii 2012, 200 de intelectuali au înaintat autorităţilor Republicii Moldova scrisori deschise prin care şi-au exprimat dezaprobarea faţă de măsura interdicţiei şi au solicitat anularea măsurii abuzive. Decizia a fost luată în ajunul unei şedinţe comune ale guvernelor României şi Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite