Câmpulungenii pot respira uşuraţi. Nu le mai vin imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul propus pentru a caza imigranţi la Câmpulung nu îndeplineşte condiţiile necesare în acest sens, potrivit Ministerului Afacerilor Interne. Asta înseamnă că la Câmpulung nu vor putea fi aduşi, deocamdată, cel puţin, refugiaţi, aşa cum propusese Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Anul trecut, IGI a propus MAI înfiinţarea a trei centre suplimentare pentru cazarea imigranţilor în localităţile Tăşnad din judeţul Satu Mare, Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj şi Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, prin preluarea unor unităţi aparţinând Jandarmeriei Române.

Evaluările făcute ulterior au arătat că aceste puncte nu sunt adecvate primirii de imigranţi, potrivit unui comunicat postat joi seară pe pagina Web a Ministerului Afacerilor Interne.

“Din dispoziţia ministrului afacerilor interne, cele trei locaţii unde ar fi trebuit să fie amenajate respectivele centre au fost supuse unor evaluări complexe, constatându-se că acestea nu îndeplinesc cerinţele necesare desfăşurării în bune condiţii a acestor activităţi. 

În urma acestor concluzii, ministrul Petre Tobă a dispus încheierea demersurilor de operaţionalizare a acestor centre în locaţiile respective şi identificarea de către Inspectoratul General pentru Imigrări a unor alte soluţii, în conformitate cu prevederile legale”, se arată în comunicatul MAI.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite