Fostul ministru al Agriculturii îşi doreşte mai multe investiţii nipone şi mai mulţi turişti japonezi

0
0

Republica Moldova a obţinut granturi şi credite în valoare de aproape 200 de milioane de dolari din partea Japoniei, a afirmat noul ambasador la Tokyo, Vasile Bumacov. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, fostul ministru al Agriculturii de la Chişinău a subliniat susţinerea pe care a acordat-o Japonia  ţării noastre, în special investind în producerea de biomasă şi în modernizarea agriculturii.

Diplomatul a menţionat că Japonia caută ţările cu care ar putea colabora în aşa mod, ca să aducă cât mai mult folos planetei şi să se mândrească cu acest lucru. Vasile Bumacov insistă că atragerea investiţiilor nipone trebuie să fie o prioritate pentru mandatul său.

Referindu-se la domeniile care ar putea fi atractive pentru investiţiile japoneze, Vasile Bumacov a spus că l-ar interesa foarte mult, ca fost ministru al agriculturii, domeniul de procesare şi de promovare. „Japonia este o ţară consumatoare de vin, în fiecare an creşte consumul de vin. Consumatorul japonez, când va vedea pe raft un vin din Moldova produs de o companie mixtă moldo-japoneză, vă asigur că va cumpăra această sticlă de vin. Sigur că în industrie noi avem nevoie să facem ordine”, a spus ambasadorul, citat de IPN.

Vasile Bumacov a accentuat că îşi doreşte să vadă cât mai mult vin vândut în Japonia şi cât mai mulţi turişti niponi în Republica Moldova, deoarece japonezii călătoresc prin toată lumea.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite